Truff
Bunlar da benim ilk turuff denemelerim...
Annemin sabah kahvesi konukları için iki ayrı sunum hazırladım. Birisi dışı kakaolu içi krokanlı bademli diğeri dışı çekilmiş fındık parçalarıyla kaplı içi fındıklı tatları mı ??? tabiiki enfesssss :))
Truff yapımı:
-400gr bitter küvertur (ben tavsiye üzerine elit marka kullandım)
-200gr kutu krema
-fındık,badem
-2 çorba kaşığı pudra şekeri
Küvertur çikolatamızı incecik kıyıyoruz,kremayı da bir kap içinde ısıtıyoruz ama kaynatmıyoruz sıcak ama kaynar olmamalı, sonra kıydığımız çikolataları kremamıza ilave ediyoruz. 4-5 saat oda ısısında katılasıncaya kadar bekletiyoruz çikolatamız iyice sertlesince üzerini kapatıp buzdolabında 1 gece bekletiyoruz ertesi gün Pudra şekeri ve su ile ıslatarak fırınladığımız fındık ve badem ile istediğimiz gibi şekillendiriyoruz
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Guzelim ellerine saglık.Harika gorunuyorlar eminim tadları da muhtesemdir!
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ellerne sağlık
YanıtlaSil