Truff


Bunlar da benim ilk turuff denemelerim...
Annemin sabah kahvesi konukları için iki ayrı sunum hazırladım. Birisi dışı kakaolu içi krokanlı bademli diğeri dışı çekilmiş fındık parçalarıyla kaplı içi fındıklı tatları mı ??? tabiiki enfesssss :))

Truff yapımı:

-400gr bitter küvertur (ben tavsiye üzerine elit marka kullandım)
-200gr kutu krema
-fındık,badem
-2 çorba kaşığı pudra şekeri

Küvertur çikolatamızı incecik kıyıyoruz,kremayı da bir kap içinde ısıtıyoruz ama kaynatmıyoruz sıcak ama kaynar olmamalı, sonra kıydığımız çikolataları kremamıza ilave ediyoruz. 4-5 saat oda ısısında katılasıncaya kadar bekletiyoruz çikolatamız iyice sertlesince üzerini kapatıp buzdolabında 1 gece bekletiyoruz ertesi gün Pudra şekeri ve su ile ıslatarak fırınladığımız fındık ve badem ile istediğimiz gibi şekillendiriyoruz

Afiyet olsun

2 yorum:

  1. Guzelim ellerine saglık.Harika gorunuyorlar eminim tadları da muhtesemdir!

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor ellerne sağlık

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...